1-دمکرده گل گاوزبان و سنب الطيب( طبيعت : گرم 6+ و خشک 1+ )
خواص: خواب آور ، آرام بخش اعصاب ، پايين آوردن فشار خون ، رفع خشونت ناي ، سينه ، تنگي نفس، گلودرد ، مقوي دماغ و معده و کبد سرد ، افزايش ترشح ادرار ، ضد سردرد هاي عصبي ، درد کليه ، قولنج ، اسپاسم ، تشنج ، صرع ، سودا ، صفرا ، وسواس ، سنگ کليه .
طرز تهيه : دو قاشق غذا خوري گل گاوزبان + يک قاشق غذا خوري سنبل الطيب + دو ليوان آب جوش + نبات . نيم ساعت دم بکشد تا به رنگ قرمز آلبالويي درآيد .
2-دمکرده زيرفون ( طبيعت : گرم )
خواص: آرامبخش ، ضد ناراحتي عصبي ، تشنج ، ميگرن هاي مزمن ، بيخوابي ، سردرد ، بيماري هاي ريوي ، زکام غلظت خون ، استفراغ ، رماتيسم ، آرتروز ، نقرس ، سياتيک . مصرف زياد موجب پايين آوردن فشار خون مي شود .
طرز تهيه : يک مشت زيرفون ، دو ليوان آب سرد با شعله مستقيم 10 دقيقه بجوشد بعد با شعله غير مستقيم به مدت طولاني دم بکشد تا خوب رنگ بيندازد.
هشدار : براي خانم هاي باردار ممنوع است .
3- دمکده بادرنجبويه( طبيعت : گرم 4+ و خشک 4+ )
خواص : مقوي قلب و اعصاب ، خونساز ، تقويت کننده سلول هاي مغز ، فوق العاده آرام بخش ، محرک معده ، خواب آور ، نشاط آور ، ضد وزوز گوش ، تشنج ، اسپاسم ، بيماري هاي کليه ، بوي بد دهان و خواب هاي وحشتناک (گياه مورد علاقه حضرت علي (ع) )
طرز تهيه : يک مشت کوچک بادرنجبويه + دو ليوان آب سرد روي شعله مستقيم قرار دهيد تا به نقطه جوش برسد سپس با شعله غير مستقيم خوب دم بکشد .
4- دمکرده بادرنجبويه و زيرفون ( طبيعت : گرم )
خواص : تقويت قلب و اعصاب ، خواب آور ، نشاط آور ، آرام بخش ، خونساز ، ضد بوي بد دهان ، ضد خواب هاي وحشتناک ، بيماري هاي کليه ، وزوز گوش .(در کتابي آمده که خفچه براي نارسايي قلبي مفيد است)
طرز تهيه : يک قاشق غذاخوري زيرفون + يک قاشق مربا خوري بادرنجبويه + دو ليوان آبجوش ، با شعله مستقيم و ملايم حدود يک ساعت بجوشد بعد با شعله غير مستقيم دم بکشد .
5- دمکرده به ليمو و زيرفون ( طبيعت : گرم )
خواص : آرام بخش ، کاهش دهنده فشار خون ، تقويت حافظه و معده ، خواب آور در شب ، تب بر ، شستشو دهنده کليه ، ضد: سرماخوردگي ، تشنج ، نقرس ، روماتيسم ، سردرد و سر گيجه ، ناراحتي هاي عصبي ، ميگرن ، غلظت خون ، آسم ، اسهال ، سينوزيت ، وزوز گوش ، خستگي بدن .
طرز تهيه : يک مشت بزرگ زيرفون + يک مشت کوچک به ليمو + دو ليوان آب سرد ، با شعله مستقيم و ملايم حدود يک ساعت بجوشد بعد با شعله غير مستقيم دم بکشد .
6- دمکرده دارچين ( طبيعت : گرم 6+ و خشک 6+ )
خواص : ادرار آور ، مفرح ، محرک اعصاب ، تقويت : معده ، کبد ، قوه باء ، قلب و عروق ، کاهش درد کمر و مفاصل ، تسريع جريان خون ، نيرو بخش ، باز کننده انسداد مجاري ، پاک کننده سينه و حنجره ، بالا بردن فشار خون ، ضد : اخلاط رطوبتي ، پادرد هاي رطوبتي ، سرفه هاي رطوبتي ، دلهره ، بوي بد دهان ، دردهاي استخواني ، ديابت ، سردي بدن .
طرز تهيه : چند عدد چوب دارچين + دو ليوان آب سرد با شعله مستقيم آرام جوش آورده بعد با شعله غير مستقيم دو الي سه ساعت دم بکشد تا برنگ آلبالويي در آيد .
هشدار : براي زنان باردار مضر است .
7- دمکرده زنجبيل (طبيعت : گرم 7+ و خشک 4+ )
خواص : تقويت حافظه ، قوه باء ، جهاز هاضمه ، معده ، قواي رئيسه بدن ، خونساز ، تنظيم ادرار ، خلط آور ، ملين ، درمان اسهال ساده خوني ، مانع بروز سرطان ، کاهش چربي خون ، بالا بردن فشار خون ، مفيد براي قطع حيض ، ضد: ضعف اعصاب ، رطوبت مزاج ، بلغم ، درد مفاصل ، بيماري هاي مفصلي ، کمردرد ، مسموميت غذايي ، سرفه ، تهوع و آشفتگي در مسافرت ، انعقاد خون .
هشدار : زياده روي در مصرف باعث فشار خون و ضعف نيروي جنسي مي شود .
طرز تهيه : نصف قاشق چايخوري زنجبيل (بستگي دارد به ذائقه خود) در يک ليوان آبجوش ريخته ، در ظرف را گذاشته حدود 10 دقيقه بماند بعد با کمي عسل مخلوط کرده ميل شود .
8- دمکرده زعفران ( طبيعت : گرم 4+ و خشک 1+)
خواص : منضج و مصلح عفونت بلغمي ، محرک نيروي جنسي و قواي مغزي ، مفرح و نشاط آور ، خنده آور ، خلط آور ، آرام بخش ، مقوي کبد و جهاز تنفسي ، آشاميدن يک مثقال از آن جهت تسريع در زايمان ، تسکين آسم و سياه سرفه ، ضد: سرفه ، حساسيت و کرم خوردگي دندان .
9- دمکرده نعناع ( طبيعت : گرم 6+ و خشک 6+ )
خواص : لطيف کننده خون ، مفرح و مقوي قلب ، مسکن ناراحتي هاي گوارشي ، کمک به هضم غذا ، مقوي اعصاب معده ، بادشکن ، اشتها آور ، دفع صفرا ، پاکسازي و تقويت کبد و طحال ، براي سرماخوردگي و بيماري هاي حلق و گلو (از پونه قويتر است) ، ضد: نفخ ، سکسکه ، تهوع ، اسهال ، دل پيچه ، بواسير ، درد شکم ، تب .
طرز تهيه : يک قاشق غذاخوري + سه ليوان آبجوش با شعله غير مستقيم دم بکشد .
10- دمکرده پونه (بوستاني : گرم 5+ و خشک 5+ ) – ( پونه کوهي : گرم 7+ و خشک 7+ )
خواص : قويترين آنتي بيوتيک ، بادشکن ، رقيق کننده خون ، ادرار آور ، خلط آور ، صفرا بر ، انرژي زا ، بسيار مفيد براي درد سينه و آزاد کردن اخلاط ، تقويت معده ، قلب ، جهاز هاضمه ، ضد: سرفه ، حساسيت ، نفخ ، نقرس ، سکسکه ، آشفتگي ، دل بهم خوردگي ، خستگي ، مفيد در به تاخير انداختن عادات ماهيانه .
طرز تهيه : يک قاشق غذاخوري + دو ليوان آبجوش ، با شعله غير مستقيم دم بکشد .
11- دمکرده برگ درخت به (طبيعت : گرم معتدل )
خواص : قابض ، نرم کننده سينه ، مقوي قلب ، مفرح ، نشاط آور .
طرز تهيه : 10تا15عدد برگ را در مدت 20دقيقه خيسانده و بشوييد و در يک ليتر آب در قوري ترجيحاً ظرف مسي حرارت دهيد و به محض اينکه جوش آمد فورا شعله را ملايم کنيد تا آب بدون جوشيدن شروع به بخار شدن کند و گاهي برگ ها به هم بزنيد . زمانيکه يک سوم آب بخار شد دمکرده آماده است . ( مي توان از هل يا چوب دارچين براي معطر کردن استفاده کرد )
12- دمکرده گلپر( طبيعت : گرم و خشک )
خواص : تقويت کننده عالي حافظه ، قوه باء ، قلب و عروق ، اشتهاآور ، کمک به هضم غذا ، شفا بخش بيماري يرقان ، پاکسازي کبد و دفع صفرا ، تداوم آن براي سوزاندن چربيهاي بدن مفيد است ، ضد: صرع قوي ، فراموشي ، اسهال ، تنبلي معده ، جوش و دمل .
طرز تهيه : يک قاشق مرباخوري را در يک ليوان آبجوش ريخته ، ظرفي را در آن گذاشته ، مي گذاريد 15 دقيقه بماند تا به رنگ زرد درآيد .
13- دمکرده چاي کوهي ( طبيعت : گرم )
خواص : آرامبخش ، ضد: حساسيت ، ادرار آور ، بازکننده گرفتگي هاي روده و کبد ، تقويت سيستم ايمني .
طرز تهيه : يک قاشق غذاخوري + دوليوان آبجوش با شعله غير مستقيم مدتي دم بکشد .
14- دمکرده ميوه گل نسترن ( طبيعت : معتدل و خشک )
خواص : سرشار از ويتامين ث ، مقوي معده ، پايين آورنده فشار خون ، ضد: انعقاد خون ، درد و ورم کليه ، اسهال.
طرز تهيه : 15عدد را در يک قوري + دو ليوان آب سرد ، با شعله مستقيم جوش آيد . بعد شعله را کم کنيد روي همان شعله مستقيم يک ساعت باشد تا آب آن کم کم بخار شود بعد با شعله غير مستقيم 3ساعت دم بکشد .
15- دمکرده بابونه ( طبيعت : معتدل ؛ ديم آن گرم 4+ و خشک 1+ )
خواص : آرامبخش اعصاب و مغز و معده و روده و تقويت آنها ، افزايش شير مادر ، اشتهاآور ، ادرار آور قوي ، ضد: تب و لرز ، انگل ، يبوست ، سردرد ، سنگ مثانه ، بلغم و صفرا .
طرز تهيه : يک قاشق غذاخوري بابونه + دو ليوان آبجوش با شعله غير مستقيم مدتي دم بکشد .
16- دمکرده به ليمو ( طبيعت : گرم 2+ و خشک 6+ )
خواص : آرامبخش ، خواب آور در شب ، تقويت حافظه و معده ، رفع درد شکم ، خستگي ، وزوز گوش ، ضد ميگرن ، سردرد ، سرگيجه ، تپش قلب ، نفخ ، آسم ، اسپاسم .
طرز تهيه : يک قاشق غذاخوري + دو ليوان آبجوش ، با شعله غير مستقيم دم بکشد .
17- دمکرده آويشن (طبيعت : گرم 6+ و خشک6+ )
خواص : تقويت اعصاب بينايي ، جهاز هاضمه ، معده ، کبد و کليه ، بالا بردن فشار خون ، باز کننده انسداد ، خشک کننده ، تحليل بادها و بلغم ، لطيف کننده غذاهاي غليظ ، اشتهاآور ، جاري کننده حيض ، تنقيه ريه ، معده و روده ها و کبد از رطوبت بلغم ، رفع کوليت هاي مزمن ، افزايش شير مادر ، پاک کننده سينه ، بازکننده گرفتگي هاي روده ، ضد: انگل ، رطوبت بدن ، صفرا ، زکام ، سرفه ، آسم ، تنگي نفس ، غلظت خون و ضد عفوني کننده و ميکروب کش ( شش برابر آنتي بيوتيک معمولي)
طرز تهيه : دو قاشق غذا خوري + دو ليوان آبجوش ، با شعله غير مستقيم دم بکشد .
18- دمکرده اکليل کوهي (طبيعت : گرم معتدل )
خواص : گياه معجزه گر قوي مقوي اعصاب ، ادرارآور ، پاک کننده ريه ها ، بادشکن ، تسکين درد کبد ، براي تنگي نفس ، مفيد براي بيماري هاي عصبي و تشنج ، تقويت معده و کبد ، ضد عفوني کليه ، صفرا ، بلغم ، دلهره ، اضطراب ، آسم ، زکام ، سياه سرفه ، دردهاي رماتيسمي استخوان و کمر ، سنگ کليه و مثانه ، کيسه صفرا ، ميگرن ، بيخوابي ، غلظت خون .
طرز تهيه : دو قاشق غذاخوري + دو ليوان آبجوش ، با شعله غير مستقيم دم بکشد .
19- دمکرده گزنه ( طبيعت : گرم خشک )
خواص : تحليل ورم هاي سخت ، چاق کننده بدن ، باز کننده انسداد کبد و طحال و فم رحم ، تنقيع کننده ريه و معده ، افزايش نيروي جنسي ، ضد قند خون ، غلظت خون ، چربي ، صفرا ، بلغم ، سنگ کليه ، سلطان ، امراض کليوي و خون در ادرار ، خونريزي ها ، ريزش مو ، خستگي ، انگل و کرم روده .
طرز تهيه : يک قاشق غذا خوري گزنه + دو ليوان آب جوش با شعله غير مستقيم دم بکشد .
20- دمکرده مرزنجوش(طبيعت گرم 6+ و خشک4+)
خواص : آرام بخش اعصاب ، بهترين داروي ميگرن کهنه و درد شقيقه ها و سردرد ، خلط آور ، تب بر ، اشتهاآور ، تقويت عمومي بدن ، ضد نفخ و ورم معده ، اسهال ، اخلاط مضر و سرماخوردگي.
طرز تهيه : يک مشت کوچک مرزنجوش + دو ليوان آبجوش در کتري ريخته و با شعله غير مستقيم دم بکشد.
21- دمکرده ريوند چيني ( طبيعت گرم و خشک)
خواص : ضد سردي معده و کبد ، ضد سرفه مزمن ، تنگي نفس ، سل ، زخم ريه ، استسقاء ، يرقان ، مسهل اخلاط غليظ و رقيق ، مدر ، ضد درد کليه ، درد مثانه و رحم .
طرز تهيه : چند تکه از آن را + مقداري که آب که آن را بپوشاند با شعله مستقيم آرام آن را جوش آورده ، سپس با شعله غير مستقيم 2 الي 3 ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالويي در آيد.
22- دمکرده استخودوس (طبيعت گرم 1+ و خشک1+)
خواص: آرام بخش اعصاب ، تقويت کننده سلول هاي مغز ، افزايش شير مادر ، ضد نفخ و گاز روده ، فرح آور ، باز کننده انسداد عروقي ، مسهل بلغم و سودا ، خصوصا سوداي مغز ، ضد : ميگرن ، سرماخوردگي ، آسم ، برونشيت ، دل پيچه ، روماتيسم ، درد سينه ، تنگي نفس ، سرفه ، اگزما ،ضد عفوني کننده دستگاه مجاري ادراري .
طرز تهيه : دو قاشق غذاخوري اسخودوس + دو ليوان آبجوش در کتري ريخته با شعله غير مستقيم دم بکشد.
23- دمکرده فروس ( طبيعت معتدل )
خواص : مسهل صفرا ، دافع اخلاط فاسد ، ضد : افسردگي ، صرع ، ميگرن ، بواسير ، يبوست مزاج ؛ تقويت : اعصاب ، قلب ، مجاري ادراري ، و دستگاه تنفسي .
طرز تهيه : يک قاشق غذاخوري فروس + دو ليوان آب سرد با شعله مستقيم کمي بجوشد سپس با شعله غير مستقيم دم بکشد .
24- دمکرده زيره سياه ( طبيعت گرم 4+ و خشک 4+)
خواص : لطيف کننده ، قابض ، بر طرف کننده بادهاي غليظ ، بالا برنده فشار خون ، سوزاننده چربي اضافي ، تصفيه خون ، مدر ، افزايش شير مادر ، تحليل گاز معده و روده ، درمان تنگي نفس ، تحريک اشتها ، تقويت قلب و عروق معده
طرز تهيه : يک قاشق مرباخوري زيره سياه + دو ليوان آبجوش با شعله غير مستقيم دم بکشد .
25- دمکرده بهارنارنج (طبيعت گرم 4+ و خشک 7+)
خواص : آرام بخش ، مفرح ، نشاط آور ، اشتهاآور؛ تقويت : قلب ، اعصاب ، نيروي جنسي ؛ رفع دل پيچه و گاز معده ، تسکين درد سينه و سردردهاي عصبي .
طرز تهيه : يک قاشق غذاخوري بهارنارنج + دو ليوان آبجوش با شعله غير مستقيم دم بکشد .
26- دمکرده افتيمون ( طبيعت : گرم 7+ و خشک4+ )
خواص : تحليل برنده ورم ها ، لطيف کننده ، بازکننده انسداد و مفرح قلب ، جهت بيماري هاي مغز و اعصاب مانند سردرد ، تشنج ، افسردگي ، کاووس و وسواس ، بيماري هاي مفاصل مفيد است . به تنهايي مسهل بلغم و سودا و با بنفشه مسهل صفرا است .
از آنجايي که بسيار لطيف و ضعيف است جوشاندن و کوبيدن آن سبب از بين رفتن خاصيت آن مي شود . براي آرامش و تقويت اعصاب دم کرده افتيمون بخوريد . تاثير آن روي سر خوب است . براي آلزايمر نيز مفيد است .
هشدار : مصرف زياد آن براي گرم مزاج ها مضر است .
طرز تهيه : هنگام مصرف نبايد آن را کوبيد و يا زياد جوشاند ، بلکه بايد با شعله غير مستقيم و خيلي آهسته و طولاني مدت آن را دم کرد .
27- دمکرده چلتوک برنج ( طبيعت : گرم )
خواص : سرشار از ويتامين هاي ب ، تقويت مغز و اعصاب قلب ، ضد يبوست مزمن ، جلوگيري از ريزش و سفيد شدن مو .
طرز تهيه : يک قاشق غذاخوري چلتوک برنج + دو ليوان آبجوش با شعله مستقيم 5 دقيقه بجوشد سپس با شعله غير مستقيم يک ساعت دم بکشد .
هشدار : براي زنان باردار مضر مي باشد .